Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

FACTORS INFLUENCING THE FINANCIAL LIQUIDITY OF THE FOOD INDUSTRY IN POLAND (Czynniki ksztaltujace plynnosc finansowa przedsiebiorstw przemyslu spozywczego w Polsce)

Tytuł:
FACTORS INFLUENCING THE FINANCIAL LIQUIDITY OF THE FOOD INDUSTRY IN POLAND (Czynniki ksztaltujace plynnosc finansowa przedsiebiorstw przemyslu spozywczego w Polsce)
Autorzy:
Golas Zbigniew
Bieniasz Anna
Czerwinska-Kayzer Dorota
Tematy:
FINANCIAL LIQUIDITY
FOOD INDUSTRY
REGRESSION ANALYSIS
ECONOMICS
Język:
polski
Dostawca treści:
CEJSH
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article presents the results of the analysis of the factors influencing the financial liquidity of the enterprises of food industry in Poland in 2005-2008. The analysis used the proposal to a causal relationship factors influencing the liquidity, where the level of financial liquidity is determined by the structure of assets, rotation of the current liabilities and the financing strategy.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies