Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

EVALUATION OF THE IMPACT OF GLOBAL CRISIS ON GLOBAL FOOD ECONOMY (Ocena wplywu swiatowego kryzysu na globalna gospodarka zywnosciowa)

Tytuł:
EVALUATION OF THE IMPACT OF GLOBAL CRISIS ON GLOBAL FOOD ECONOMY (Ocena wplywu swiatowego kryzysu na globalna gospodarka zywnosciowa)
Autorzy:
Chechelski Piotr
Tematy:
ECONOMIC CRISIS
FOOD ECONOMY
GLOBALIZATION
ECONOMICS
Język:
polski
Dostawca treści:
CEJSH
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Many experts believe that the reasons for ongoing economic crisis lie in the financial market. Liberalization of capital flows and technological progress allowed the globalization of financial markets, leading to emergence of liquid financial markets, with, in turn, resulted in a divergence between real and financial spheres. However, the crisis on financial market has not significantly affected food production. The production for consumption purposes in developed countries slowed down, though it was compensated by growth in developing countries. Further growth in demand for food in developing countries may trigger an increase of prices, which in turn may contribute to significant changes in perception of the development of global food economy. It seems that the initiated socioeconomic changes may be a sign of striving for a more sustainable global development.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies