Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Desalination of groundwater and impoundments using nano-zero valent iron, n-Fe0

Tytuł:
Desalination of groundwater and impoundments using nano-zero valent iron, n-Fe0
Autorzy:
Antia D.D.J.
Tematy:
desalination
ground water
impoundment
nano zero valent iron
saline aquifer
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Salinization of groundwater is a major problem, particularly in areas with limited infrastructure. 14 diffusion reactors are operated diabatically at -8°C to 20°C to determine the amount of NaCl removed by n-Fe0. The reactors establish NaCl removal by Fe0: (i) 44,000-77,000 nm particle size (PS) = 0.0675-0.1925 g L-1 [feed water (FW) = 0.89 g L-1]; (ii) 50 nm PS = 0.953-1.14 g L-1 [FW = 1.095-1.19 g L-1]; (iii) 50 nm PS under nitrogen saturation (0.1- 0.2 MPa) = 9.693 g L-1 [FW = 10 g L-1]; (iv) <0.01 g 50 nm PS L-1 under nitrogen saturation (0.1-0.2 MPa) = 1.564 g L-1 [FW = 4 g L-1]; (v) 50 nm PS modified by nitrogen saturation (PSN) = 5.52 g L-1 [FW = 6.89 g L-1]. Desalination commences at a time, t, after the n-Fe0 is added to the water, and continues with an exponential decline until a base (equilibrium) salinity is reached. The effectiveness of n-Fe0 as a desalination agent appears to increase with increased water salinity. Placement of PSN in an existing impoundment, or aquifer, may provide a cost effective, zero energy, partial desalination solution, which can be used to support emergency relief, agriculture and extractive industries.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies