Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Procesy integracyjne w gospodarce żywnościowej na przykładzie zakładów mięsnych województwa lubelskiego

Tytuł:
Procesy integracyjne w gospodarce żywnościowej na przykładzie zakładów mięsnych województwa lubelskiego
The processes of integration in food sector basing upon the meat factories of Lublin region
Autorzy:
Oszczygiel A.
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Zwrócono uwagę na korzyści jakie mogą uzyskać zarówno producenci, jak i kontrahenci żywca wieprzowego w wyniku zachodzących procesów integracyjnych. Z przeprowadzonej analizy wynika, że w badanych zakładach mięsnych wyższą mięsnością odznaczały się tuczniki skupione w ramach zawartych umów kontraktacyjnych.

The aim of the paper was pointing out the benefits for both producers and contracting parties resulting from the processes of integration. As far as Lublin region concerned the quality of purchased porkers is low what is tightly connected with traditional technologies ofpigs breeding basing upon fodders produced at farms. The contracts are ofprofit to farmers, because they are sure to sell their products at earlier fixed prices. The risk for meat factories is also lower - it concerns the slaughter pigs supply seasonal ups and downs.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies