Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Bovine milk proteins as the source of bioactive peptides influencing the consumers’ immune - a review

Tytuł:
Bovine milk proteins as the source of bioactive peptides influencing the consumers’ immune - a review
Autorzy:
Szwajkowska M.
Wolanciuk A.
Barlowska J.
Krol J.
Litwinczuk Z.
Tematy:
cattle
milk
milk protein
peptide source
bioactive peptide
consumer
immune activity
immunomodulation
antimicrobial activity
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The present review describes selected peptides derived from bovine milk proteins and demonstrates their effect on the human immune system. Apart from their obvious nutritive value milk proteins and products of their degradation (peptides) have multiple biological functions. Bovine milk,fermented milk drinks and cheeses are the most abundant sources of biologically active peptides. One of the primary functions of milk is to protect the health of a newborn organism by the virtue of the fact that milk contains many proteins, which exhibit bacteriostatic and bactericidal properties in their intact form. Ingestion of bovine milk by humans causes that bioactive peptides are evoked from delivered proteins during the course of digestion. They possess not only immunomodulatory,but also antibacterial, antiviral and antifungal properties.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies