Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Feed-efficient ruminant production: opportunities and challenges

Tytuł:
Feed-efficient ruminant production: opportunities and challenges
Autorzy:
Flachowsky G.
Gruen M.
Meyer U.
Tematy:
ruminant
animal origin
animal protein
animal breeding
animal husbandry
milk
meat
social aspect
economic aspect
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Feed-efficient ruminant production is a key topic in the further development of ruminant husbandry all over the world. Ruminants contribute substantially to human nutrition by production of milk and meat. They are also extremely useful for mankind by providing other important products and labour, such as skins, clothing, bones, dung, heating material, and working as draft animals, etc. The microorganisms in the rumen of ruminants are able to process lignocellulose from low quality roughage into volatile fatty acids and energy, to transfer non-protein nitrogen, such as urea, into microbial protein, and to synthesize B vitamins. Therefore, ruminants are able to produce food of animal origin without competition for feed with non-ruminants and man. On the other hand, gas methane (CH4 ) with a high greenhouse gas potential is an unavoidable by-product of rumen fermentation. Furthermore, growing ruminants are characterized by a low growing potential (daily yield in edible protein < 0.05% of body weight). The objectives of ruminant breeding, nutrition and keeping/management should, therefore, be to maximize/optimize the advantages of ruminants and to minimize their disadvantages. Feed-efficient ruminant production is viewed as a complex system starting with plant and animal breeding. More systemic approaches are considered necessary to understand interactions and to find acceptable solutions for complex relationships in the context of food security, resource efficiency, as well environmental, social and economic aspects.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies