Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Postharvest biology and technology of sapota: a concise review

Tytuł:
Postharvest biology and technology of sapota: a concise review
Autorzy:
Siddiqui M.W.
Longkumer M.
Ahmad Md.S.
Barman K.
Thakur P.K.
Kabir J.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Sapota is cultivated in many countries of tropical and subtropical climate. It is delicious, nutritive, and commercially grown mainly for fresh consumption. Postharvest life of sapota is very short due to its highly perishable nature and other many reasons such as quick ripening, faster senescence, rapid loss of moisture, microbial spoilage, and fruit sensitivity to cold storage. To maintain and/or increase the shelf life of sapota, proper postharvest management is required. Unfortunately, very little work has been done so far, with limited success, leaving scarce literature published on postharvest management technologies of sapota. Different pre and postharvest treatments to reduce metabolic activity and quality loss have been suggested. Moreover, proper storage temperature and packaging may be used to increase the shelf life of fruits. This review explores the postharvest technologies adopted to enhance the shelf life of sapota during storage and distribution channel.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies