Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Rodzaje środków transportu w zakładach mięsnych

Tytuł:
Rodzaje środków transportu w zakładach mięsnych
Types of transport in meat factories
Autorzy:
Sobczak P.
Zukiewicz-Sobczak W.
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W zależności od rodzaju przenoszonego surowca możemy stosować różne środki transportu wewnętrznego w zakładach mięsnych. Wszystkie stosowane urządzenia muszą być wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością oraz charakteryzować się odpornością na działanie wody i innych związków chemicznych, które mogą występować przy przetwórstwie mięsa. Do najpopularniejszych środków transportu wewnętrznego należą: kolejki podwieszane, ześlizgi, przewody do transportu próżniowego, np. konfiskat lub przenośniki do transportu surowców zapakowanych (np. taśmowe, rolkowe)

Depending on the type of raw material being transported, we can use various internal transport methods in meat plants. All devices used must be made of materials approved for contact with food and have resistance to water and other chemical compounds that may occur in the processing of meat. The most popular means of internal transport include: suspended lines, slides, vacuum conveyors, e.g. seizures, or conveyors for transporting raw materials (e.g. belt, roller)

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies