Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Influence of β-glucan (Macrogard®) on innate immunity of carp fry

Tytuł:
Influence of β-glucan (Macrogard®) on innate immunity of carp fry
Autorzy:
Sych G.
Frost P.
Irnazarow I.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
ß-glucan (Macrogard®) was administrated to enhance the immunity and growth of Cyprinus carpió fry. The whole body homogenate of fish sampled with one week intervals during 2nd - 6th weeks post hatching was assayed for the total protein content, lysozyme activity, α-2-macroglobulin content, classical complement pathway activation, and weight gain. After the 3rd week of experimental feeding, the total protein content and the classical complement activity of fish fed ß-glucan supplemented diet were higher than controls. Significantly higher lysozyme activity and α-2-macroglobulin levels were noted in group fed ß-glucan at the 2nd and 3rd week of diet application. It was demonstrated that ß-glucan enriched feeding increased the immunity of common carp at the earliest stages of their development.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies