Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effects of dynamic changes of nutrients on adventitious roots growth and periplocin accumulation in culture of Periploca sepium Bunge

Tytuł:
Effects of dynamic changes of nutrients on adventitious roots growth and periplocin accumulation in culture of Periploca sepium Bunge
Autorzy:
Yin S.
Gao W.
Wang J.
Zhang J.
Man S.
Jing S. S.
Liu H.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In this study, the dynamics of biomass production, accumulation of periplocin, medium conditions and consumption of carbon, nitrogen and phosphate were investigated in adventitious roots culture of Periploca sepium in shake flasks over a period of 4 weeks. The biomass reached the maximum peak on day 24 (2.46 and 0.213 g of fresh and dry weight, respectively). Similarly, periplocin production got to a peak of 0.083 mg g−1 on day 24, simultaneously. PH in medium had a decrease tendency at the beginning and then remained stable around 4.0, however, EC declined during the whole culture with the nutrients consumed. Sucrose was almost used up on the first 12 days which led to the increase in glucose and fructose. In case of nitrogen, consumption of ammonium is faster than nitrate at the beginning. Phosphate was almost consumed during the first 8 days. Based on the nutrients consumption, the adding time of nutrients (1/2 MS medium and 30 g L−1 sucrose) was investigated and it obtained highest content of periplocin (0.106 mg g−1) and yield (0.513 mg L−1) on day 12.

rekord w opracowaniu

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies