Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wykorzystanie promieniowania jonizującego w technologii żywności

Tytuł:
Wykorzystanie promieniowania jonizującego w technologii żywności
Ionizing radiation in food used in special meat processing
Autorzy:
Hac-Szymanczuk E.
Lipinska E.
Polanska D.
Tematy:
technologia zywnosci
promieniowanie jonizujace
zywnosc
utrwalanie zywnosci
utrwalanie radiacyjne
napromienianie zywnosci
mikroorganizmy
inaktywacja
dawki promieniowania
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Investigations are conducted searching for new thermal and non thermal methods of fixing food on account of the increasing consumer interest for natural and partially processed food products. One of the best known unconventional methods of preservation is the radiation process. Ionizing radiation is being used for the reduction of microbiological contamination and extension of food freshness. Furthermore, for the majority of food products the process does not influence their chemical composition nor does it lower their nutritional value. These methods are becoming more frequently used in many countries because of their benefits stemming from the improvement of safety aspects of food products.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies