Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Podatność wybranych ras pieczarki na grzyb chorobotwórczy Lecanicillium fungicola (Verticillium fungicola)

Tytuł:
Podatność wybranych ras pieczarki na grzyb chorobotwórczy Lecanicillium fungicola (Verticillium fungicola)
Susceptibility of the various strains of the cultivated mushrooms to the fungal pathogen Lecanicillium fungicola (Verticillium fungicola)
Autorzy:
Szumigaj-Tarnowska J.
Ulinski Z.
Slusarski C.
Szymanski J.
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Susceptibility of different cultivated mushroom strains to Lecanicillium fungicola was estimated. The results showed that an inoculum concentration level of 1.3 × 106 spores per m2 and higher was related to a significant reduction in mushroom yield, with the exception of Sylvan A15 strain. The most susceptible to dry bubble disease was the mushroom strains, characterized by a big or medium size of cups, what resulted in the high yield reduction and increase in mean weight of fruiting bodies.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies