Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Dynamics of changes in bioactive molecules and antioxidant potential of Capsicum chinense Jacq. cv. Habanero at nine maturity stages

Tytuł:
Dynamics of changes in bioactive molecules and antioxidant potential of Capsicum chinense Jacq. cv. Habanero at nine maturity stages
Autorzy:
Siddiqui Md.W
Mommin C. M.
Acharya P.
Kabir J.
Debnath M. K.
Dhua R. S.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The changes in bioactive molecules (capsaicin, total phenol, total flavonoid, ascorbic acid and b-carotene) and antioxidant potential in Capsicum chinense Jacq. cv. Habanero were examined during nine maturity stages (at 7-day interval from fruit set). The rate of in vivo synthesis of these antioxidants increased progressively with advancing maturity. Capsaicin, ascorbic acid, and b-carotene contents increased about 3, 10, and 9 times, respectively, at 63 days after fruit set (DAFS) while the highest value for total phenol (*330 mg CE/100 g), flavonoid (*138 mg RE/100 g), DPPH radical scavenging activity (*82 %), and metal chelating activity (*75 %) recorded in 42–49 DAFS. Bioactive molecules were positively correlated with radical scavenging and metal chelating activities. The results underline the effect of maturity on the bioactive molecules and antioxidant potential suggesting that fruits at the red stage (42–49 DAFS) are optimal from the nutritional point of view.

rekord w opracowaniu

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies