Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Comparative analysis of protein profiles of Malassezia pachydermatis strains isolated from healthy dogs and dogs with otitis externa

Tytuł:
Comparative analysis of protein profiles of Malassezia pachydermatis strains isolated from healthy dogs and dogs with otitis externa
Autorzy:
Nowakiewicz A.
Ziolkowska G.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The study included 40 strains of Malassezia pachydermatis obtained in pure culture from external ear canal of dogs and the reference strain. Protein fractions were received by mechanical disruption of the fungal cells. Denaturing protein electrophoresis was performed according to Laemmli method. More than 90% of the all tested strains were characterised by the presence of the following protein fractions: 83.0; 77.0; 59.0; 55.0; 48.0; 38.0; 35.0; 28.0, and 27.0 kDa. In other regions of electrophoregrams, a relatively high differentiation was observed. The strains isolated from animals with otitis externa were characterised by the presence of the following protein fractions: 75.0; 61.0; 52.0; 36.0; 19.5; 16.0; 13.8, and 13.0 kDa. These fractions were absent in the commensal strains. The use of statistical analysis confirmed the obtained results and allowed to generate dendrogram grouping potentially pathogenic and commensal strains on two different branches. Such results may indicate significant differences between protein profiles of strains of M pachydermatis isolated from healthy and diseased animals.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies