Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Sytuacja na rynku wieprzowiny w Polsce po integracji z Unią Europejską

Tytuł:
Sytuacja na rynku wieprzowiny w Polsce po integracji z Unią Europejską
Situation on pork market in Poland after integration with European Union
Autorzy:
Juchniewicz M.
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Omówiono rynek trzody chlewnej w Polsce w latach 2000-2004 oraz zachodzące na nim zmiany, ze szczególnym uwzględnieniem zachodzących po 1 maja 2004 r. Scharakteryzowano i oceniono rynek wieprzowiny przed i tuż po integracji z UE. Przedstawiono w nim uwarunkowania podaży żywca i popytu na mięso wieprzowe oraz poziom i zmienność cen żywca wieprzowego.

The article discuss pork market in Poland during period of 2000-2004 years and changes an this market, especially after the 1st of May 2004. The essential aim of the article is characteristics and evaluation of pork market before and just after integration with EU. One presented condition of pork supply and demand as well as level and variation of prices of pork.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies