Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Comparative examination on selected amphizoic amoebae in terms of their in vitro temperature tolerance - a possible indirect marker of potential pathogenicity of Acanthamoeba strains

Tytuł:
Comparative examination on selected amphizoic amoebae in terms of their in vitro temperature tolerance - a possible indirect marker of potential pathogenicity of Acanthamoeba strains
Autorzy:
Baltaza W.
Padzik M.
Szaflik J.P.
Dybicz M.
Grochowska A.
Kuryłowicz A.
Chomicz L.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Acanthamoeba species are ubiquitous in natural and man-made environments worldwide; some strains are able to colonize human eyes as facultative parasites. It has been shown that environmental and clinical isolates/species of Acanthamoeba vary in their pathogenicity. In this study we examine and compare the in vitro effects of the changing temperature on the population dynamics of subsequent amoebic strains. Identification of Acanthamoeba strain by morphological and molecular methods and temperature assays were performed. Monitoring of the corneal and environmental strains showed changes in population densities and a termo-tolerance correlating with pathogenicity of amoebae. Comparative assessment of results indicated differences in viability of amoebic populations in exponential growth phase in vitro cultivation. The increased awareness of the threat is needed for better understanding of impact of factors examined on pathogenesis in human infected with Acanthamoeba strains.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies