Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zmiany jakościowe cukru białego zachodzące podczas jego przechowywania

Tytuł:
Zmiany jakościowe cukru białego zachodzące podczas jego przechowywania
Changes in quality of white sugar, occurring during storage
Autorzy:
Suminska T.
Gajewnik B.
Tematy:
cukier bialy
przechowywanie
zmiany przechowalnicze
jakosc
zmiany jakosciowe
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W publikacji podano wyniki badań dotyczących zmian jakości cukru białego, przechowywanego w laboratorium przez dwa lata. W cukrze oznaczano zawartość wilgoci, popiołu konduktometrycznego, substancji nierozpuszczalnych oraz siarczynów. Określono również mętność i zabarwienie roztworu cukru oraz zabarwienie cukru w krysztale. W wyniku przeprowadzonych badań stwierdzono, że jakość cukru podczas przechowywania ulega stopniowemu pogorszeniu. Po dwóch latach przechowywania cukier nadal spełniał wymagania UE.

The publications are the results of changes in the quality of sugar stored in the laboratory for a period of two years. The sugar was determined moisture content, conductivity ash, insoluble substances and sulphites. Also determined turbidity and color of the sugar solution and the color of the sugar in the crystal. The results showed that the quality of the sugar storage is gradually deteriorating. However, after two years of storage sugar continues to meet EU requirements.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies