Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Badanie migracji globalnej korków stosowanych w przemyśle spożywczym metodą zanurzeniową

Tytuł:
Badanie migracji globalnej korków stosowanych w przemyśle spożywczym metodą zanurzeniową
Study on global migration of corcks used in the food industry by immersion method
Autorzy:
Wyrostek J.
Kalwa K.
Solarska E.
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
ZBADANO MIGRACJĘ GLOBALNĄ WYBRANYCH TRZECH KORKÓW STOSOWANYCH DO ZABEZPIECZENIA OPAKOWAŃ Z TWORZYW SZTUCZNYCH, TZW. SASZETEK DOSTĘPNYCH NA RYNKU Z ZASTOSOWANIEM WODNYCH PŁYNÓW MODELOWYCH IMITUJĄCYCH DZIAŁANIE ŚRODKÓW SPOŻYWCZYCH METODAMI ZALECANYMI W UNII EUROPEJSKIEJ. WARUNKI BADANIA, TJ. CZAS I TEMPERATURA KONTAKTU POWIERZCHNI Z PŁYNEM, ODPOWIADAŁY RZECZYWISTYM WARUNKOM UŻYTKOWANIA BADANYCH OPAKOWAŃ. OZNACZONA MIGRACJA GLOBALNA Z BADANYCH PRÓBEK BYŁA NISKA, ZNACZNIE PONIŻEJ DOZWOLONEGO LIMITU MIGRACJI GLOBALNEJ (10 MG/DM2).

The global migration was examined from selected plastic packaging available on the market using aqueous model fluids imitating the action of foodstuffs by the methods recommended in the European Union. Test conditions, ie the time and temperature of contact of the surface with the liquid, corresponded to the actual conditions of use of the tested packages. The global migration marked from the tested samples was low, well below the allowed global migration limit (10 mg / dm2).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies