- Tytuł:
-
Wpływ czasu obrotu na jakość mięsa tuczników z regionu olsztyńskiego
Influence of turnover time upon meat quality of fattenerd from the province of Olsztyn
Vlijanie prodolzhitel'nosti oborota na kachestvo mjasa otkormochnikov v Ol'shtynskom regione - Autorzy:
-
Meller Z.
Sobina I. - Tematy:
-
region olsztynski
chow zwierzat
trzoda chlewna
tuczniki
obrot przedubojowy
transport zwierzat
czas transportu
odleglosc transportu
odpoczynek przedubojowy
mieso wieprzowe
jakosc miesa
ocena poubojowa
sklad chemiczny
wlasciwosci fizykochemiczne
wlasciwosci sensoryczne
wady miesa
Olsztyn region
animal farming
pig
fattener
pre-slaughter handling
animal transport
transport time
pre-slaughter rest
pork
meat quality
post-slaughter evaluation
chemical composition
physicochemical property
sensory property
meat defect - Język:
- polski
- Dostawca treści:
- AGRO
- Artykuł