Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The effect of pressure on potassium currents in the inner hair cells isolated from guinea-pig cochlea

Tytuł:
The effect of pressure on potassium currents in the inner hair cells isolated from guinea-pig cochlea
Autorzy:
Kimitsuki T.
Tematy:
pressure
potassium
hairy cell
isolation
guinea pig
cochlea
gadolinium
cinnarizine
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
An increase in hydrostatic pressure in the endolymphatic system causes hydrops-related inner ear diseases such as Meniere's disease or low tone sensorineural hearing loss. In the present study, we investigated the effects of pressure exerted on potassium currents in acutely isolated inner hair cells of the guinea-pig cochlea using whole-cell voltage-clamp techniques. By applying negative or positive pressure via the patch pipette using a syringe, intracellular hydropressure was changed between -40 cm H2O to +20 cm H2O. Negative pressure potentiated the amplitude of potassium currents, whereas positive pressure suppressed the amplitude of potassium currents. Gadolinium, a blocker of stretch-activated cation channels, did not influence pressure-dependent changes in potassium currents; however, cinnarizine blocked pressure-dependent changes in potassium currents. The current changes were not dependent on the sign of the pressure change, that is, similar increases in negative pressures (between -10 cm H2O and -40 cm H2O) and similar decreases in positive pressures (between +10 cm H2O and +20 cm H2O) were observed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies