Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Ascorbic acid and tocopherol levels in the organs and serum of guinea pigs with experimentally induced atherosclerosis

Tytuł:
Ascorbic acid and tocopherol levels in the organs and serum of guinea pigs with experimentally induced atherosclerosis
Autorzy:
Ziemianski S.
Wartanowicz M.
Potrzebicka K.
Panczenko-Kresowska B.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Ziemlański, Ś., Wartanowicz, M., Potrzebnicka, K., and Panczenko-Kresowska, B.: Ascorbic acid and tocopherol levels in the organs and serum of guinea pigs with experimentally induced atherosclerosis. Acta physiol, pol., 1989, 40(5-6): 552-557. A 7-month experiment was carried out on ginea pigs to elucidate the effect of hight-cholesterol diet containing various fats on the levels of ascorbic acid and to tocopherol in the organism. In the guinea pigs with experimentally induced atherosclerosis the retention of ascorbic acid and tocopherol was found to be greater than that in the control animals.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies