Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wpływ endotoksyny E. coli na czas krzepnięcia krwi, zawartość fibrynogenu i liczbę płytek krwi u koni

Tytuł:
Wpływ endotoksyny E. coli na czas krzepnięcia krwi, zawartość fibrynogenu i liczbę płytek krwi u koni
The influence of E. coli endotoxin on blood coagulation, the content of fibrinogen and the number of blood plateles in horses
Autorzy:
Wisniewski E.
Krumrych W.
Danek J.
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Twenty seven Small Polish Horses were given E. coli endotoxin at the rate of 0.1 µg/kg body weight. The blood was being taken directly before and 10 times within 48 hours after the endotoxin injection. Temperature, the time of blood coagulation, concentration of fibrinogen in the plasma and the number of blood platelets were examined. It was found that E. coli endotoxin caused a statistically significant increase of temperature (p ≤ 0.05), shortening time of coagulation, an increase of fibrinogen concentration, and a decreased number of blood platelets.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies