Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Dwufenyloamina w materiale biologicznym

Tytuł:
Dwufenyloamina w materiale biologicznym
Diphenylamine in biological material
Autorzy:
Smoczkiewiczowa M.A.
Ostrowska B.
Jasiczak J.
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Dwufenyloamina występuje w niektórych roślinach, głównie w cebuli, selerze, kolendrze, herbacie i cytrusach. Wykazuje ona działanie hipoglikemiczne. W przeglądzie omówiono także metody izolacji i identyfikacji dwufenyloaminy, właściwości fizykochemiczne i farmakologiczne, wykorzystanie w analityce oraz wpływ tego związku na procesy biologiczne.

Diphenylamine was found as a natural compound in plant material such as onion, citrus species, tea and others. Diphenylamine has been reported to possess hypoglycaemic activity. In this review papers are mentioned about the application of diphenylamine as a well used reagent to detect deoxyribonucleic acid, and also about the influence of added diphenylamine to different biological material.

Rekord w opracowaniu

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies