Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zalety i wady stosowania surowców niesłodowanych w aspekcie jakości piwa

Tytuł:
Zalety i wady stosowania surowców niesłodowanych w aspekcie jakości piwa
Advantages and disadvantages of the use of unmalted raw materials in terms of beer quality
Autorzy:
Salamon A.
Tematy:
browarnictwo
piwo
jakosc
technologia produkcji
surowce nieslodowane
zastosowanie
wady
zalety
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Issues associated of the use of unmalted raw materials in beer production were presented in the article. The main advantages and disadvantages of the using of mail substitutes in the process and their impact on the qualily of the finished product and the prospects for the future of adjuncts in the global brewing industry have been discussed.

W artykule przedstawiono zagadnienia związane z wykorzystaniem surowców niesłodowa- nych w produkcji piwa. Omówiono najważniejsze zalety i wady stosowania zamienników słodu w procesie technologicznym i ich wpływ na jakość gotowego produktu oraz perspektywy na przyszłość surowców niesłodowanych w światowym piwowarstwie.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies