Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Influence of thermodynamic and kinetic factors on the retention and release of aroma compounds in liquid food systems - A review

Tytuł:
Influence of thermodynamic and kinetic factors on the retention and release of aroma compounds in liquid food systems - A review
Autorzy:
Bortnowska G.
Tematy:
thermodynamic factor
kinetic factor
retention
aroma compound
chemical composition
texture
microstructure
release
liquid phase
gas phase
liquid food system
ingredient
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This paper briefly presents the main results of theoretical and empirical studies, found in available literature, that can be helpful for understanding physical and chemical stability of the aroma compounds in liquid food systems. As the main parameters, which affect retention and release rate of odorants, are reported thermodynamic and kinetic factors in relation to equilibrium partition coefficient between gas and liquid phases and mass transfer coefficient in gas and liquid phases. Moreover, the review introduces interactions between volatiles and basic food components i.e. lipids, proteins and carbohydrates as well as the influence of environmental factors such as: ionic strength, pH and temperature, on the volatility and release of odorants.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies