Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Suszenie owoców i warzyw z wykorzystaniem energii mikrofal

Tytuł:
Suszenie owoców i warzyw z wykorzystaniem energii mikrofal
Drying of fruits and vegetables using microwave energy
Autorzy:
Piotrowski D.
Praga W.
Tematy:
warzywa
owoce
suszenie
mikrofale
efektywnosc procesu
jakosc
susze owocowe
susze warzywne
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In the contribution, the basic principles of food drying by microwave energy in laboratory and industry conditions were described. Afterwards selected microwave drying methods were characterized and selected up-to-date examples of drying fruits and vegetables were presented. Combined drying technologies using microwave can lead to a decrease of processing costs and improved quality of final product.

Przedstawiono podstawy suszenia żywności z zastosowaniem energii mikrofal w warunkach laboratoryjnych i przemysłowych w niniejszym artykule. Scharakteryzowano wybrane sposoby suszenia mikrofalowego oraz zaprezentowano aktualne przykłady z suszarnictwa owoców i warzyw. Kombinowane technologie suszarnicze wykorzystujące mikrofale mogą prowadzić do obniżenia kosztów procesu i podniesienia jakości gotowego produktu.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies