Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Studies on influence of pullulanase action on maltodextrins properties

Tytuł:
Studies on influence of pullulanase action on maltodextrins properties
Studia nad wpływem działania pullulanazy na właściwości maltodekstryn
Autorzy:
Slominska L.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Enzymatic degradation of starch makes possible produce of starch hydrolyzates with great flexibility of properties in final products. Altemps to change of maltodextrins properties as a result of additional treatment of pullulanase on the low conversion starch hydrolyzates have been made. The investigations have indicated the influence of pullulanase action on some physico-chemical properties of modified products - carbohydrates compositon, iodine absorbance value, viscosity, filterability.

Enzymatyczna degradacja skrobi umożliwia wytwarzanie hydrolizatów skrobiowych o dużej rozpiętości ich właściwości. Przeprowadzono próby zmiany właściwości maltodekstryn przez dodatkowe działanie pullulanazy na hydrolizaty skrobiowe o niskiej konwersji. Badania wykazały wpływ działania pullulanazy na fizykochemiczne właściwości mieszaniny modyfikowanego produktu - skład węglowodanowy: wartość absorbancji kompleksu z jodem, lepkość i zdolność filtracji.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies