Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wykorzystanie programu Image Pro-Plus do analizy procesu sedymentacji zawiesin spożywczych

Tytuł:
Wykorzystanie programu Image Pro-Plus do analizy procesu sedymentacji zawiesin spożywczych
Use of the Image Pro Plus software in analysis of food fluids suspensions sedimentation
Autorzy:
Szaferski W.
Ochowiak M.
Broniarz-Press L.
Tematy:
zawiesiny spozywcze
produkty roslinne
sedymentacja
program Image Pro-Plus
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule przedstawiono możliwości zastosowania programu Image Pro-Plus do analizy testów sedymentacyjnych zawiesin spożywczych. Do badań wykorzystano zawiesinę mielonej papryki w wodzie destylowanej. Wykazano, że możliwa jest ocena stężenia zawiesiny w danym przekroju cylindra. Rodzaj zastosowanej techniki oświetlenia badanego układu umożliwia ocenę śred¬nicy badanych cząstek w zawiesinie.

The paper presents the capabilities of Image Pro-Plus so¬ftware to the sedimentation test analysis of food suspensions. In this study, a suspension of powdered paprika in distilled water was used. It was shown that it is possible to evaluate the concentration of the suspension in a specific cross-sections of the test cylinder. The type of used lighting techni¬que allowed the assessment of the particles diameter in su¬spension.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies