Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Differences in nutritional value and amino acid composition of Moina macrocopa (Straus) using yeast Saccharomyces cerevisiae and Rhodotorula glutinis as fodder substrates

Tytuł:
Differences in nutritional value and amino acid composition of Moina macrocopa (Straus) using yeast Saccharomyces cerevisiae and Rhodotorula glutinis as fodder substrates
Autorzy:
Khudyi O.
Kushniryk O.
Khuda L.
Marchenko M.
Tematy:
Moina macrocopa
amino acid composition
amino acid profile
nutritional value
yeast
Rhodotorula glutinis
Saccharomyces cerevisiae
carotenoid
carotenoid source
fodder substrate
zooplankton
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The nutritional composition and amino acid profile of Moina macrocopa were studied using different types of yeast (Saccharomyces cerevisiae and Rhodotorula glutinis) as fodder substrates. The effective accumulation of carotenoids in Moina macrocopa during R. glutinis yeast application was not accompanied by deterioration in the nutritional value of zooplankton. The content of total proteins and total lipids in Moina grown on S. cerevisiae and R. glutinis was not significantly different. However, the use of R. glutinis in the cultivation of M. macrocopa led to the change in the ratio of proteinogenic amino acids in the studied cladocerans. In particular, the share of methionine, leucine and isoleucine significantly increased. It allowed to enhance the quality of protein in the fodder zooplankton, that is especially important in the feeding of fish fry.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies