Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Technological and sensoric problems in producing foods low in NaCl or in fat

Tytuł:
Technological and sensoric problems in producing foods low in NaCl or in fat
Technologiczne i sensoryczne problemy w produkcji artykułów żywnościowych o niskiej zawartości chlorku sodu bądź tłuszczu
Autorzy:
Steinsholt K.
Tematy:
technological problem
sensoric problem
food industry
dietary habit
human nutrition
salt
fat
consumption
health
human health
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Omówiono współczesne zwyczaje żywieniowe oraz potrzebę ich zmiany. Podkreślono problem nadmiernego spożycia soli oraz rolę soli w przetwarzaniu żywności. Przedstawiono metody umożliwiające obniżenie spożycia soli. Opisano podjęte w Norwegii wysiłki mające na celu obniżenie spożycia tłuszczu.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies