Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Funkcjonalne właściwości żywności pochodzenia roślinnego

Tytuł:
Funkcjonalne właściwości żywności pochodzenia roślinnego
Functional properties of plant food
Autorzy:
Siuta A.
Bonczar G.
Tematy:
zywnosc pochodzenia roslinnego
owoce
warzywa
przyprawy
wlasciwosci funkcjonalne
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This paper presents the properties of selected plant food products and plant feed varieties containing specific ingredients (that are sources of functional food), as well as the biological activity of these products and feeds in humans and animals. The concept of functional food and feed is defined, and the role of these substances in nutrition is described. The paper also discusses the role of selected vegetables, fruits, and condiments in the inhibition of many diseases, including degenerative ones, associated with the ageing process, such atherosclerosis, dementia, hypercholesteremia, and physical infirmity.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies