Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Concept for development of expert computer program for identification of filamentous fungi

Tytuł:
Concept for development of expert computer program for identification of filamentous fungi
Autorzy:
Gutarowska B.
Izdebski M.
Tematy:
development
computer programme
identification
filamentous fungi
fungi
Aspergillus
Penicillium
morphological identification
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
An expert program has been developed for users working in industrial laboratories who are not experts in the identification of filamentous fungi. !e database of morphological growth features currently contains 12 species from the genera Aspergillus and Penicillium grown under standard conditions. !e identification algorithm implemented in the database takes into account the reliability of users, which can vary over a wide range depending on the identification feature. !e reliability of users was estimated on the basis of a questionnaire survey conducted among 27 non-experts, as the likelihood of a response consistent with the assessment of experts. The program works through comparative analysis of features of the fungus being identified with the expert-developed database and selection of the most likely species among the species represented by reference strains. !e expert program reduces subjective mistakes and may be extended to include further fungal species and genera; it can also be supplemented with chemotaxonomic, genetic and other data.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies