Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Radiocaesium activity concentrations in Polish food of animal origin and radiation dose assessment for consumers,

Tytuł:
Radiocaesium activity concentrations in Polish food of animal origin and radiation dose assessment for consumers,
Autorzy:
Rachubik J.
Grosicki A.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The current levels of radiocaesium in Polish food of animal origin were determined. In 2008 more than 1,100 samples were analysed for their ¹³⁴Cs and ¹³⁷Cs radioactivity concentrations. ¹³⁴Cs radioactivity concentrations were always below the minimum detectable radioactivity - MDA. The ¹³⁷Cs levels were also below MDA values in most cases. The combined mean radioactivity concentrations were around 2 Bq/kg in a range of foodstuffs. Among the foodstuffs analysed, the highest radiocaesium levels were observed in samples from cattle (meat and milk). The effective annual dose from consumption of monitored foodstuffs was also assessed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies