Tytuł pozycji:
Działalność innowacyjna przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w latach 2006-2009 na tle przetwórstwa przemysłowego – analiza stanu i przyczyn
- Tytuł:
-
Działalność innowacyjna przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w latach 2006-2009 na tle przetwórstwa przemysłowego – analiza stanu i przyczyn
Innovative activity of enterprises from food industry in the years 2006-2009 against a background of manufacturing – the analysis of state and causes
- Autorzy:
-
Lacka I.
- Język:
-
polski
- Dostawca treści:
-
AGRO
-
Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Innowacyjność polskiego przemysłu spożywczego jest niska, także w stosunku do przetwórstwa przemysłowego. Potwierdzają to wyniki badań nad działalnością innowacyjną przedsiębiorstw tego sektora w latach 2006-2009. Wskaźniki nakładów i efektów działalności innowacyjnej przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w tym okresie uległy pogorszeniu w stosunku do poprzednich lat, m.in. pod wpływem niepewnej i niestabilnej sytuacji gospodarczej w kraju i na świecie.
Modern economy requires using innovations as factors of competitiveness in all sectors. Innovativeness should become an important element of building a competitive advantage in Polish food industry. It is going to decide the survival on market and the development chances ofPolish food and drinks’ producers. The article presents the analysis of innovation activity of producers from Polish food industry in years 2006-2009 (in comparison with manufacturing). There were used the results of researches of enterprises innovation activity carried out by Central Statistical Office (CSO) as well as data from the statistical yearbooks of industry. The analysis discloses low innovativeness offood sector. The authoress explains the causes of this state.
Rekord w opracowaniu