Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Differences in metabolic profiles of planktonic and biofilm cells in Staphylococcus aureus-1H Nuclear Magnetic Resonance search for candidate biomarkers

Tytuł:
Differences in metabolic profiles of planktonic and biofilm cells in Staphylococcus aureus-1H Nuclear Magnetic Resonance search for candidate biomarkers
Autorzy:
Junka A. F.
Deja S.
Smutnicka D.
Szymczyk P.
Ziolkowski G.
Bartoszewicz M.
Mlynarz P.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Staphylococcus aureus is responsible for many types of infections related to biofilm presence. As the early diagnostics remains the best option for prevention of biofilm infections, the aim of the work presented was to search for differences in metabolite patterns of S. aureus ATCC6538 biofilm vs. free-swimming S. aureus planktonic forms. For this purpose, Nuclear Magnetic Resonance (NMR) spectroscopy was applied. Data obtained were supported by means of Scanning Electron Microscopy, quantitative cultures and X-ray computed microtomography. Metabolic trends accompanying S. aureus biofilm formation were found using Principal Component Analysis (PCA). Levels of isoleucine, alanine and 2,3-butanediol were significantly higher in biofilm than in planktonic forms, whereas level of osmoprotectant glycine-betaine was significantly higher in planktonic forms of S. aureus. Results obtained may find future application in clinical diagnostics of S. aureus biofilm-related infections.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies