Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Increasing in vitro microrhizome production of ginger (Zingiber officinale Roscoe)

Tytuł:
Increasing in vitro microrhizome production of ginger (Zingiber officinale Roscoe)
Autorzy:
Zheng Y.
Liu Y.
Ma M.
Xu K.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In this study, using the quadratic saturation 310 D-optimal design method, we examined the effect of kinetin (KT), gibberellic acid (GA), and naphthalene acetic acid (NAA) on microrhizome production in ginger. The effect of GA on rhizome induction was larger than that of KT or NAA. Using simulation and optimality selection for tissue culture, we found that concentrations of GA, KT, and NAA of 1.33–2.35, 0.49–0.66, and 0.62 g/l, respectively, gave a microrhizome weight of over 0.25 g. The optimal conditions for microrhizome production were 80 g/l sucrose, 2 9 MS macro-elements, and 1 9 MS microelements, with a photoperiod of 24L:0D (light/dark). At the same time, 100% survival could be achieved on transfer of the in vitro ginger plantlets with microrhizomes to soil.

Rekord w opracowaniu

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies