Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The effect of savory (Satureja khuzistanica) essential oils on performance, liver and kidney functions in broiler chickens

Tytuł:
The effect of savory (Satureja khuzistanica) essential oils on performance, liver and kidney functions in broiler chickens
Autorzy:
Khosravinia H.
Ghasemi S.
Rafiei Alavi E.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This study was conducted to examine the effect of supplementation of 0 (control-), 0.5, 1, 1.5, 2, and 2.5 g . l −1 essential oils of Satureja khuzistanica (EOSk) or 3 g . l −1 polysorbate-80 (control+) into drinking water using 420 one-day-old Cobb 500 broiler chicks up to day 28 of age. The EOSktreated water significantly suppressed the productive performance of the birds (P < 0.05). Addition of EOSk to water at 2.5 g . l −1 caused significant increases in liver weight and serum glutamate pyruvate transaminase activity (P < 0.05). A significant decrease was found in the average serum uric acid concentration for the birds receiving water supplemented with EOSk at 0.5 to 2.5 g . l −1. It is concluded that persistent inclusion of EOSk at 0.5 to 2.5 g . l −1. into drinking water suppressed performance of broiler chickens during the early growth periods. No indication was found of hepato-suppressive effects of EOSk up to g . l −1.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies