Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wpływ wybranych cech demograficznych na postrzeganie jakości żywności przez polskich konsumentów

Tytuł:
Wpływ wybranych cech demograficznych na postrzeganie jakości żywności przez polskich konsumentów
Influence of selected demographic features on perception of food quality by Polish consumers
Autorzy:
Lagiewka P.
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Cechy demograficzne i ekonomiczne determinują zachowania konsumentów różnych dóbr, w tym również żywności. Jednym z przejawów zachowań konsumentów na rynku żywności są ich zwyczaje żywieniowe, a wśród nich postrzeganie czynników wyznaczających jakość żywności. Celem niniejszego opracowania jest analiza wzajemnych relacji wybranych cech demograficznych i deklarowanych przez polskich konsumentów wyznaczników cech jakościowych produktów żywnościowych.

Demographic and economic features determine behaviours of various' goods consumers - food also. One of consumers ' behaviours aspect on thefood market are theirfeeding cus-toms, and among them-perception of factors that mark food quality. Purpose of that elabo-ration is to analyse mutual relations between selected demographic features and determinants of food products' qualityfeatures which are declared by Polish consumers.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies