Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wybrane zagrożenia związane ze spożyciem żywności

W artykule przedstawiono wybrane zagrożenia w żywności: chemiczne, fizyczne oraz biologiczne, w tym mikrobiologiczne. Są one związane z pozyskiwaniem surowców, z procesami technologicznymi i przechowywaniem, ale mogą być również celowo dodawane do żywności w celu fałszowania lub bioterroryzmu. Współczesny konsument jest tego świadomy i chce być informowany o bezpieczeństwie żywności dostępnej na rynku.

The paper presents the selected hazards in food: chemical, physical and biological, including microbiological ones. They are associated with acguiring raw material and with technological and storage processes. Certain substances can also be intentionally added to the food for falsification or bioterrorism. The modern consumer is aware of this and wants to be informed about safety of the food available on the market, in order to choose the right food for him.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies