Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Źródła mikro i makroelementów w diecie uczniów ze środowiska wiejskiego i miejskiego

Tytuł:
Źródła mikro i makroelementów w diecie uczniów ze środowiska wiejskiego i miejskiego
The source of microelements and macroelements in a diet of students from rural and urban areas
Autorzy:
Medrela-Kuder E.
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Badaniami objęto 160 uczniów w wieku od 13 do 15 lat pochodzących ze środowiska miejskiego i wiejskiego. W diecie młodzieży stwierdzono niedobory produktów zawierających wapń ( mleko i jego przetwory) szczególnie w mieście. Spożycie ciemnego pieczywa i warzyw jest niewystarczające przy zbyt dużej podaży słodyczy.

160 students, aged 13-15, from both rural and urban areas took part in the research. In the students' diet, especially those living in a city, a great shortage of products rich in calcium (e.g. milk and dairy) was discerned. The consumption of sweets is much more higher than the consumption of brown bread and vegetables.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies