Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Jak metoda ESR (spektroskopia elektronowego rezonansu spinowego) może pomóc w monitorowaniu procesu warzenia piwa

Tytuł:
Jak metoda ESR (spektroskopia elektronowego rezonansu spinowego) może pomóc w monitorowaniu procesu warzenia piwa
How electron spin resonance spectroscopy can help monitor your brewing process
Autorzy:
Pagenstecher M.
Andersen M.L.
Tematy:
electron spin resonance
monitoring
brewing process
brewing industry
beer production
wort
flavour stability
sensoric quality
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This article offers a short introduction to electron spin resonance (ESR) spectroscopy and how it can be used to monitor a brewing process. The technique is commonly used to detect radicals food and beverages and assess beer flavor stability. With sufficient standardization, ESR is an easy and versatile tool to detect production defects from wort to beer and evaluate changes in the production line.

Artykuł zawiera krótkie wprowadzenie do spektroskopii elektronowego rezonansu spinowego (ESR) i sposobu, w jaki można go wykorzystać do monitorowania procesu warzenia. Technika ta jest powszechnie stosowana do wykrywania rodników żywności i napojów oraz oceny stabilności sensorycznej piwa. Przy wystarczającej standaryzacji, ESR jest łatwym i wszechstronnym narzędziem do wykrywania wad produkcyjnych od brzeczki do piwa i oceny zmian wprowadzanych do procesu produkcyjnego.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies