Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Porównanie hodowli ciągłych mutantów Trichoderma reesei RUT-C30, Trichoderma reesei 18/14, Trichoderma reesei 18/15 na podłożu z nierozcieńczoną serwatką wzbogaconą w sole mineralne

Tytuł:
Porównanie hodowli ciągłych mutantów Trichoderma reesei RUT-C30, Trichoderma reesei 18/14, Trichoderma reesei 18/15 na podłożu z nierozcieńczoną serwatką wzbogaconą w sole mineralne
Comparative studies of mutants Trichoderma reesei RUT-C30, Trichoderma reesei 18/14 and Trichoderma reesei 18/15 under continuous cultivations in a medium containing undiluted whey with mineral salts fortification
Autorzy:
Wesolowska-Trojanowska M.
Targonski Z.
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Porównano produkcję enzymów zewnątrzkomórkowych przez mutanty Trichoderma reesei RUT-C30, Trichoderma reesei 18/14, Trichoderma reesei 18/15 użyte do hodowli ciągłych na podłożu z nierozcieńczoną serwatką wzbogaconą w sole mineralne. Najwyższe aktywności celulaz oznaczone metodą FPU i ksylanaz wykazywały filtraty po hodowli ciągłej Trichoderma reesei 18/15 przy niskich aktywnościach proteaz.

Comparing the production of extracellular enzymes by the examined mutants Trichoderma reesei RUT-C30, Trichoderma reesei 18/14, Trichoderma reesei 18/15 under continuous cultivations in a medium containing undiluted whey with mineral salts fortifi­cation, it was found that the strain Trichoderma reesei 18/15 showed the highest FPU and xylanolytic activities with low proteolytic activity after continuous cultivation.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies