Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Cellular organisation and functions of the olfactory epithelium of pearl spot Etroplus suratensis (Bloch): a light and scanning electron microscopic study

Tytuł:
Cellular organisation and functions of the olfactory epithelium of pearl spot Etroplus suratensis (Bloch): a light and scanning electron microscopic study
Autorzy:
Ghosh S.K.
Chakrabarti P.
Tematy:
cellular organization
cellular function
olfactory epithelium
green chromide
Etroplus suratensis
light electron microscopy
scanning electron microscopy
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The cellular organisation of the olfactory rosettes of Etroplus suratensis was studied by light and scanning electron microscopy. The oval shaped olfactory rosette of the fish consists of 12 lamellae radiating from a central raphe. The olfactory lamellae are comprised of restricted areas of sensory epithelium and broad areas of non-sensory epithelium in the apical, middle, and basal regions. The sensory epithelium contains three types of receptor cells: microvillus, ciliated, and rod cells, as well as labyrinth cells and supporting cells. The non-sensory epithelium consists of stratified epithelial and mucous cells. The transitional region between the sensory and non-sensory epithelium consists of ciliated receptor cells, mucous cells, and stratified epithelial cells. The different cells on the olfactory epithelium were discussed regarding the functional significance of the fish concerned. (Folia Morphol 2010; 69, 3: 154–159)

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies