Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

LC-MS/MS analysis of doxycycline residues in chicken tissues after oral administration

Tytuł:
LC-MS/MS analysis of doxycycline residues in chicken tissues after oral administration
Autorzy:
Gajda A.
Posyniak A.
Tomczyk G.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
For the purpose of quantitative determination of doxycycline (DC) residues in tissues, a sensitive liquid chromatography - tandem mass spectrometry (LC-MS/MS) method was developed. The method was used to determine DC residues in chicken tissues (breast and thigh muscle, liver and kidney) after oral administration with drinking water to five-weak-old broiler chickens. The DC was administered for five consecutive days at a therapeutic dose of 10 mg/kg b.w. once a day. The tissues were collected after 6 h, 24 h, 7 d, and 8 d. The method was validated and the decision limit was established for muscle - 109.2 µg/kg, for liver - 326.1 µg/kg, and for kidney - 634.0 µg/kg. The detection limit was 2 µg/kg and the limit of quantification was 5 µg/kg. In a short period after ceasing the treatment, the detected concentrations of DC were much higher than the established maximum residue limit values. The highest residue concentrations of DC were observed in the kidney, followed by the liver and muscle. The lowest concentration of DC was determined in tight muscle.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies