- Tytuł:
-
Wpływ diety z udziałem oleju z lnianki siewnej (Camelina sativa) na wyniki produkcyjne kur niosek, skład chemiczny lipidów żółtka oraz jakość sensoryczną jaj
Effect of diet with Camelina sativa oil on the performance of laying hens, chemical composition of yolk lipids and sensory quality of eggs - Autorzy:
-
Pietras M. P.
Orczewska-Dudek S.
Gasior R. - Tematy:
-
drob
kury nioski
zywienie zwierzat
dodatki paszowe
oleje roslinne
Camelina sativa
olej rydzowy
wyniki produkcyjne
masa ciala
przyrost masy ciala
niesnosc
pobranie paszy
wykorzystanie paszy
zuzycie paszy na produkcje 1 jaja
jaja
jakosc
masa jaja
masa zoltka jaja
zoltko jaja
sklad chemiczny
sklad kwasow tluszczowych
kwasy tluszczowe wielonienasycone
jaja gotowane
ocena sensoryczna
smak
zapach - Język:
- polski
- Dostawca treści:
- AGRO
- Artykuł