Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Estimating total phenolics in Taraxacum officinale (L.) extracts

Tytuł:
Estimating total phenolics in Taraxacum officinale (L.) extracts
Autorzy:
Khan A.S.
Arif K.
Munir B.
Kiran S.
Jalal F.
Qureshi N.
Hassan S.M.
Soomro G.A.
Nazir A.
Ghaffar A.
Tahir M.A.
Iqbal M.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This study focuses on evaluating total phenolic contents (TPC) in Taraxacum officinale (L.), a member of the family Asteraceae (compositae). The TPC were estimated by Folin-Ciocalteu’s reagent and gallic acid was taken as standard. The amount of phenolics was communicated as gallic acid equivalent (GAE). The TPC varied from 41.47 mg/g to 691.6 mg/g in the Taraxacum officinale (L.) extracts. The maximum phenolic contents were found in hydro-alcoholic extract (691.6 mg/g GAE) in comparison with aqueous extract. These extracts have a significant role as antibacterial and antimicrobial agents.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies