Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The influence of Bio-algeen S90 on the growth of multiflora rose seedlings (Rosa multiflora Thunb.)

Tytuł:
The influence of Bio-algeen S90 on the growth of multiflora rose seedlings (Rosa multiflora Thunb.)
Autorzy:
Szmagara M.
Pudelska K.
Durlak W.
Marcinek B.
Rojek K.
Tematy:
plant cultivation
multiflora rose
Rosa multiflora
ornamental plant
plant growth
growth regulator
fluorescence
chlorophyll
biopreparation
Bio-algeen S-90 preparation
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Striving to intensify horticultural production, new and more effective bio-preparations are being sought to stimulate plant growth and development. Bio-algeen S90 is a natural agent based on sea algae, the high biological activity of which results from the high content of natural growth regulators. The aim of the study was to verify the influence of Bio-algeen S90 on the growth, morphological characteristics and chlorophyll fluorescence of Rosa multiflora seedlings. The bio-preparation was applied one, two and three times at concentrations: 0.1, 0.2, 0.4 and 0.6 mg.dm−3. Following parameters were measured to evaluate the response of plants to the bio-preparation: F0 – initial fluorescence, Fm – maximal fluorescence in the dark-adapted state, Fv/Fm – maximum photochemical efficiency of PSII. All concentrations of the bio-preparation and frequency of its application stimulated the number of shoots in a bush, the length of shoots and the diameter of the root crown of plants intended for budding. The most beneficial was the two-fold bio-preparation application at a concentration of 0.4 mg.dm–3. Bio-algeen also positively influenced the chlorophyll fluorescence parameters. The highest mean F0 and Fm values were recorded with the two-fold preparation treatment. There was no significant effect of the bio-preparation on the Fv/Fm index, which was within the range of 0.75–0.66.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies