Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Evaluation of the immunogenicity of the vaccine against Pasteurella multocida infections in calves

Tytuł:
Evaluation of the immunogenicity of the vaccine against Pasteurella multocida infections in calves
Autorzy:
Borkowska-Opacka B
Kedrak A.
Truszczynski M.
Tematy:
calf
respiratory tract
infection
vaccine
ELISA test
immunogenicity
Pasteurella multocida
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Evaluation of the immunogenicity of the vaccine against respiratory tract infections in calves caused by Pasteurella multocida, and prepared from antigen of a local strain of serotype 3 with oil adjuvant addition, was the object of the prescnt studies. Two experiments were carried out using calves. Vaccine was given them at a dose of 2 ml i.m., twice every 14 days. In experiment 1, sera were obtained before vaccination, 2 and 5 weeks after the first vaccination, in experiment 2 - before vaccination, 2 weeks, 1 and 2 months after the first vaccination. lmmunogenicity of the vaccine was evaluated by means of an agar gel immunodiffusion (AGID) test and an ELISA test. The carrier-state of Pasteurella multocida on mucous membrane of nasal cavity was examined. lt was found that immunisation stimulated the production of the specific precipitins for serotype 3 and it caused the increase of IgG level found using ELISA test with microplate coated with whole-bacterium antigen or LPS of that serotype. The investigation confirms the good immunogenicity of the vaccine.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies