Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wplyw roznego rodzaju diet podczas dwudziestojednodniowego leczenia sanatoryjnego na zmiane masy i skladu ciala u kobiet i mezczyzn

Tytuł:
Wplyw roznego rodzaju diet podczas dwudziestojednodniowego leczenia sanatoryjnego na zmiane masy i skladu ciala u kobiet i mezczyzn
The influence of different types of diet on change of body weight and composition in men and women during tweenty one days of sanatorium stay
Autorzy:
Pilch W
Szygula Z.
Tematy:
masa ciala
mezczyzni
otylosc
ubytek masy ciala
sklad ciala
nadwaga
dieta
kobiety
sanatoria
zywienie czlowieka
leczenie sanatoryjne
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Celem pracy było określenie wpływu dwudziestojednodniowego leczenia sanatoryjnego na zmianę masy ciała, grubości fałdów skórno-tłuszczowych oraz zawartości procentowej tkanki tłuszczowej u kuracjuszy stosujących różne rodzaje diet. W wyniku przeprowadzonych obserwacji i po dokonaniu analizy uzyskanych wyników stwierdzono, iż największe zmiany grubości tych fałdów odnotowano wśród kobiet stosujących dietę lekką natomiast największe zmiany grubości fałdów wystąpiły u mężczyzn stosujących dietę cukrzycową U 27 % ogółu przebadanych osób nie zaobserwowano zmiany procentowej zawartości tkanki tłuszczowej, 25 % i kuracjuszy odnotowało przyrost procentowej zawartości tkanki tłuszczowej a u 48 % pacjentów odnotowano ubytek tejże wartości.

The aim of the paper was to characterize the influence of sanatorium stay on the change of body mass, thickness of fat fold and percentage content of fat tissue in health resort visitors who applied different types of diet. As a result of observations and examinations carried out, it turned out that the biggest changes in fat fold thickness occurred in woman who applied light diet and the biggest change of fat fold in men occurred in those, who applied diabetes diet. In 27% of the patients who were examined no change in fat content was observed. In 25%, the fat content elevated and in 48% the fat content decreased.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies