Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Evidence for essential histidine and dicarboxylic amino-acid residues in the active site of UDP-glucose: solasodine glucosyltransferase from eggplant leaves

Tytuł:
Evidence for essential histidine and dicarboxylic amino-acid residues in the active site of UDP-glucose: solasodine glucosyltransferase from eggplant leaves
Autorzy:
Nawloka P.
Kalinowska M.
Paczkowski C.
Wojciechowski Z.A.
Tematy:
garden eggplant
solasodine
glucosyltransferase
glycoalkaloid
Solanaceae
Solanum melongena
enzyme activity
leaf
amino acid
active site
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Effects of several chemical probes selectively modifying various amino-acid resi­dues on the activity of UDP-glucose : solasodine glucosyltransferase from eggplant leaves was studied. It was shown that diethylpyrocarbonate (DEPC), a specific modi­fier of histidine residues, was strongly inhibitory. However, in the presence of exces­sive amounts of the enzyme substrates, i.e. either UDP-glucose or solasodine, the in­hibitory effect of DEPC was much weaker indicating that histidine (or histidines) are present in the active site of the enzyme. Our results suggest also that unmodified resi­dues of glutamic (or aspartic) acid, lysine, cysteine, tyrosine and tryptophan are nec­essary for full activity of the enzyme. Reagents modifying serine and arginine resi­dues have no effect on the enzyme activity.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies